Steak z tuňáka připravený metodou Sous Vide

Steaky z tuňáka vařené sous vide: Jednoduché, k věci a kulinářský vrchol. Takový steak z tuňáka se nepropeče – ideální teplota jádra je mezi 48 a 54 °C. Snadno ji dosáhnete s procesem pomalého vaření Sous Vide. Nejjednodušší způsob je s Sous Vide Sticks od Klarstein. Ve vakuu může tuňák dokonale rozvinout své aroma a stane se neuvěřitelně jemným. S naším receptem vám ukážeme, jak skutečně zapůsobit na rodinu, přátele a hosty kuchařskými dovednostmi. Bavte se!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 steaky z tuňáka každý přibližně 250 g
1lžíce másla
Pomůcky
Sous Vide Stick

Nutriční informace

379 Kalorie
0 g Sacharidy
19 g Tuky
52 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si vodní lázeň

Předehřejte vodní lázeň na 44 °C.
Označit jako dokončené
2.

Příprava tuňáka

Tuňáka opláchněte studenou vodou, osušte a vakuově uzavřete v sáčku.
Označit jako dokončené
3.

Vaření sous vide

Vakuový sáček s tuňákem vložte do vodní lázně a vařte 36 minut.
Označit jako dokončené
4.

Opečte rybu

Rozpalte pánev a rozpusťte v ní máslo. Tuňáka vyjměte ze sáčku a opečte ho z obou stran. Z každé strany po dobu asi 15 sekund. Ihned podávejte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF