Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake? Kdo by odolal? Už se nám sbíhají sliny. Nejraději pečeme chesecake s křupavým těstem. Pak je naplňte vanilkovým krémem a posypte čerstvými a lahodně ovocnými a kyselými borůvkami. Kombinace, která se jednoduše hodí pro každé roční období. Nemyslíte? Další inspiraci na dorty najdete v naší kategorii receptů na dorty.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
160 g mouky
50 g cukru
1špetka soli
90 g másla
Náplň
1 kg nízkotučného tvarohu
200 g zakysané smetany
2 vejce
1lžička vanilkového aroma nebo balíček vanilkového cukru
200 ml rostlinného nebo jiného chuťově neutrálního oleje
250 ml mléka
Na polevu
500 g borůvek
1sáček čiré dortové polevy
3lžíce cukru
Pomůcky
Pružinová forma 24 cm

Nutriční informace

444 Kalorie
42 g Sacharidy
25 g Tuky
13 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte základ

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Smíchejte ji s moukou, cukrem a solí. Vymažte formu na pečení (nebo ji vyložte pečicím papírem) a vyložte dno a okraj těstem do výšky asi 4 cm. Několikrát propíchněte vidličkou a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Na náplň

Všechny ingredience na náplň smíchejte dohromady a uhněťte dohladka. Nalijte na těsto a pečte 65 minut. Nechte úplně vychladnout.
Označit jako dokončené
4.

Na polevu

Omyjte borůvky a rozprostřete je na koláč. Z 200 ml vody a cukru připravte polevu podle návodu na obalu, nechte ji krátce vychladnout a rovnoměrně ji rozetřete na borůvky. Chlaďte 30 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Při nákupu dortové polevy zkontrolujte, zda neobsahuje želatinu. Pokud ne, je tento dort vhodný i pro vegetariány.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF