Steak z tuňáka připravený metodou Sous Vide
super snadné
Steaky z tuňáka vařené sous vide: Jednoduché, k věci a kulinářský vrchol. Takový steak z tuňáka se nepropeče – ideální teplota jádra je mezi 48 a 54 °C. Snadno ji dosáhnete s procesem pomalého vaření Sous Vide. Nejjednodušší způsob je s Sous Vide Sticks od Klarstein. Ve vakuu může tuňák dokonale rozvinout své aroma a stane se neuvěřitelně jemným. S naším receptem vám ukážeme, jak skutečně zapůsobit na rodinu, přátele a hosty kuchařskými dovednostmi. Bavte se!
Ingredience
Počet porcí
2 steaky z tuňáka každý přibližně 250 g | |
1lžíce másla |
Pomůcky
Sous Vide Stick |
Nutriční informace
379
Kalorie
0 g
Sacharidy
19 g
Tuky
52 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si vodní lázeň
Předehřejte vodní lázeň na 44 °C.
Označit jako dokončené
2.
Příprava tuňáka
Tuňáka opláchněte studenou vodou, osušte a vakuově uzavřete v sáčku.
Označit jako dokončené
3.
Vaření sous vide
Vakuový sáček s tuňákem vložte do vodní lázně a vařte 36 minut.
Označit jako dokončené
4.
Opečte rybu
Rozpalte pánev a rozpusťte v ní máslo. Tuňáka vyjměte ze sáčku a opečte ho z obou stran. Z každé strany po dobu asi 15 sekund. Ihned podávejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.