Zapečené gnocchi

Zapečené noky jsou skutečnou záchranou, když se vám po práci nechce vařit, ale přesto potřebujete teplou večeři. Všechny ingredience dejte do zapékací misky, upečte dozlatova a pochutnejte si – tak jednoduchý je tento recept. Můžete použít gnocchi koupené v obchodě nebo domácí. Pro rajčatovou omáčku doporučujeme náš recept! Ano, je to omáčka na pizzu, ale je skvělá i na těstoviny. Dobrou chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g Gnocchi
1porce rajčatové omáčky nebo rajčatového protlaku
100 g slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2svazku čerstvé bazalky
100 g sýra gouda nebo ementál
Pomůcky
Zapékací miska

Nutriční informace

717 Kalorie
77 g Sacharidy
29 g Tuky
31 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience.

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na přibližně 0,5 cm tenké proužky. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Opečte slaninu

Slaninu smažte bez přidání tuku na pánvi na mírném ohni asi 20 minut. Po 10 minutách přidejte cibuli a slaninu. Po uplynutí času přidejte rajčatovou omáčku a vše dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.

Upečte halušky

Smíchejte halušky s omáčkou, směs dejte do zapékací misky a posypte strouhaným sýrem. Pečte asi 30 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF