Sušené datle ve slanině

Sušené datle plněné sýrem brie a obalené ve slanině

Zkombinovali jsme sušené datle s křupavou slaninou a výsledek je úžasný! Tato jednoduchá a úžasná svačinka přinese do vašeho jídelníčku výjimečnou pochoutku. Sušené datle ve slanině jsou chutné, nejsou ani takovým prohřeškem proti zdravé výživě, a proto stojí za to je vyzkoušet.

Přejít na recept

Datle, drobné ovoce, které je pokladem, pochází z datlové palmy a je známé svou sladkou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Datle jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů (zejména vitamínu B6 a vitamínu K) a minerálů (zejména draslíku a hořčíku), takže je skvělou volbou pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl.

Tyto drobné plody mají přirozeně sladkou chuť, takže jsou skvělým přírodním sladidlem bez nutnosti přidávat rafinovaný cukr. Mají měkkou a lepkavou strukturu, takže se skvěle hodí do různých receptů. Sušené datle navíc obsahují antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a posilují naši imunitu. Sušené datle téměř neztrácejí své blahodárné účinky.

Tajemství křupavosti

Při přípravě sušených datlí ve slanině hraje klíčovou roli horkovzdušná fritéza. Tato moderní kuchyňská pomůcka je nepostradatelným pomocníkem pro všechny milovníky křupavých potravin. Vzduchová fritéza využívá k přípravě pokrmů horký vzduch, což znamená, že nepotřebujete velké množství oleje. Tím se výrazně sníží obsah kalorií v jídle a jídlo se stane zdravější volbou pro vás i vaši rodinu.

Horkovzdušná fritéza navíc dokáže připravit jídlo rychleji a rovnoměrněji. Díky tomu budou mít sušené datle dokonale křupavou vrstvu slaniny, která krásně kontrastuje s jejich sladkým vnitřkem. Vzduchová fritéza je tím pravým nástrojem k dosažení dokonalého výsledku, který vás jistě potěší.

Dokonalá souhra konzistencí

Sladká chuť datlí se dokonale doplňuje s křupavou slaninou a vytváří jedinečnou kombinaci chutí a textur. Tento pokrm je ideální jako předkrm k večeři nebo jako občerstvení k vínu a šumivým nápojům. Můžete si je dopřát i jako rychlou a zdravou svačinu, kdykoli dostanete chuť na něco speciálního.

Nezapomeňte se o tento recept podělit se svými blízkými a připravte si tuto lahodnou pochoutku společně. Sušené datle ve slanině jsou skutečným gastronomickým zážitkem, který si zamilujete! Chcete se ještě víc inspirovat? Pak se podívejte do našeho archivu receptů!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
12 datlí sušených a bez pecky
6proužků slaniny
10 g vlašských ořechů
30g Brie
1lžička medu volitelně
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

70 Kalorie
7 g Sacharidy
3 g Tuky
4 g Bílkoviny

Hrdinové kuchyně Klarstein

Postup

1.

Příprava

Vlašské ořechy nasekejte najemno, sýr brie nakrájejte na malé proužky tak, aby se vešly do datlí. Plátky slaniny rozkrojte na polovinu.
Označit jako dokončené
2.

Vyplňte datle

Datle opatrně otevřete, naplňte je kousky sýru brie a vlašskými ořechy a případně celý balíček datlí nebo jeho polovinu obalte slaninou.
Označit jako dokončené
3.

Smažení datlí

Datle vložte na pánev fritézy, můžete je pokapat medem a smažte při 200 °C asi 7 minut. Doba přípravy se může lišit v závislosti na vašich očekáváních.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF
Štítky