Quesadilla

Quesadilla je pravá mexická klasika a rychlé každodenní jídlo. Vezměte dvě tortilly, vložte mezi ně sýr a náplň podle vlastního výběru a nechte vše opéct na pánvi. Sýrové quesadilly se skvěle hodí i jako předkrm nebo svačina mezi velkými jídly. S mexickou klasikou zabodujete na večírku, u bufetových stolů nebo i jako rychlý oběd do práce. Dnes si připravíme vegetariánskou verzi s kukuřicí a paprikou. Quesadilly ale můžete doplnit téměř čímkoli, na co máte chuť. Vhodnou volbou je také kuřecí maso, mleté maso, všechny druhy zeleniny a mnoho dalšího. Jednou to vyzkoušejte! Tip: Ke quesadille se hodí lahodný dip ze zakysané smetany!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4 pšeničné tortilly
150 g sýra gouda nebo ementál či sýr dle vlastního výběru
1 červená paprika
100 g kukuřice
1 jarní cibulka
1lžička rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti
chilli vločky volitelné

Nutriční informace

506 Kalorie
33 g Sacharidy
28 g Tuky
26 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Nastrouhejte sýr. Papriky a jarní cibulky omyjte. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na větší kousky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Kukuřici osušte.
Označit jako dokončené
2.

Smažení quesadilly

Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Na pánev položte pšeničnou tortillu. Navrch dejte sýr, papriky, kukuřici a jarní cibulku. Dochuťte solí, pepřem nebo chilli vločkami. Když se sýr začne rozpouštět, položte na něj druhou pšeničnou tortillu, lehce ji přitlačte a celou ji otočte. Smažte 2–3 minuty, dokud tortilla nezíská zlatavou barvu a sýr se zcela nerozpustí. Quesadillu nakrájejte na čtvrtiny nebo šestiny a vychutnejte si ji.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF