Quesadilla
Quesadilla je pravá mexická klasika a rychlé každodenní jídlo. Vezměte dvě tortilly, vložte mezi ně sýr a náplň podle vlastního výběru a nechte vše opéct na pánvi. Sýrové quesadilly se skvěle hodí i jako předkrm nebo svačina mezi velkými jídly. S mexickou klasikou zabodujete na večírku, u bufetových stolů nebo i jako rychlý oběd do práce. Dnes si připravíme vegetariánskou verzi s kukuřicí a paprikou. Quesadilly ale můžete doplnit téměř čímkoli, na co máte chuť. Vhodnou volbou je také kuřecí maso, mleté maso, všechny druhy zeleniny a mnoho dalšího. Jednou to vyzkoušejte! Tip: Ke quesadille se hodí lahodný dip ze zakysané smetany!
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
4 pšeničné tortilly | |
150 g sýra gouda nebo ementál či sýr dle vlastního výběru | |
1 červená paprika | |
100 g kukuřice | |
1 jarní cibulka | |
1lžička rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti | |
chilli vločky volitelné |
Nutriční informace
506
Kalorie
33 g
Sacharidy
28 g
Tuky
26 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Nastrouhejte sýr. Papriky a jarní cibulky omyjte. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na větší kousky. Jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Kukuřici osušte.
Označit jako dokončené
2.
Smažení quesadilly
Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Na pánev položte pšeničnou tortillu. Navrch dejte sýr, papriky, kukuřici a jarní cibulku. Dochuťte solí, pepřem nebo chilli vločkami. Když se sýr začne rozpouštět, položte na něj druhou pšeničnou tortillu, lehce ji přitlačte a celou ji otočte. Smažte 2–3 minuty, dokud tortilla nezíská zlatavou barvu a sýr se zcela nerozpustí. Quesadillu nakrájejte na čtvrtiny nebo šestiny a vychutnejte si ji.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.