Rajčatová omáčka na pizzu

Výroba vlastní rajčatové omáčky na pizzu je snadná a rychlá. Na rozdíl od hotové omáčky z regálu si navíc můžete omáčku okořenit a zdokonalit podle své chuti a přesně víte, co v ní je. Takže pojďme na to! Vyrobte si vlastní rajčatovou omáčku a potěšte své hosty na příští pizza party nebo si jednoduše dopřejte opravdovou chvilku potěšení jen pro sebe.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g rajčat nakrájených, konzervovaných nebo čerstvých
1lžíce sušeného oregana
2snítky čerstvé bazalky
1lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
1lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
pomůcky
Mixér nepovinné

Nutriční informace

64 Kalorií
6 g Sacharidy
4 g Tuk
1 g Bílkovin

Postup

1.

Příprava přísad

Pokud používáte čerstvá rajčata, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Dušení

na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek v něm smažte asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Označit jako dokončené
3.

Vaření omáčky

Přidejte všechny ostatní přísady a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a vařte na mírném ohni alespoň 1 minutu. Nechte vychladnout. Podle chuti můžete rajčatovou omáčku po vychladnutí rozmixovat na pyré. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží až 2 týdny.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce vystačí na jednu pizzu.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF