Rajčatová omáčka na pizzu
Výroba vlastní rajčatové omáčky na pizzu je snadná a rychlá. Na rozdíl od hotové omáčky z regálu si navíc můžete omáčku okořenit a zdokonalit podle své chuti a přesně víte, co v ní je. Takže pojďme na to! Vyrobte si vlastní rajčatovou omáčku a potěšte své hosty na příští pizza party nebo si jednoduše dopřejte opravdovou chvilku potěšení jen pro sebe.
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
200 g rajčat nakrájených, konzervovaných nebo čerstvých | |
1lžíce sušeného oregana | |
2snítky čerstvé bazalky | |
1lžíce rajčatového protlaku | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
1 lžička třtinového cukru | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
pomůcky
Mixér nepovinné |
Nutriční informace
64
Kalorií
6 g
Sacharidy
4 g
Tuk
1 g
Bílkovin
Postup
1.
Příprava přísad
Pokud používáte čerstvá rajčata, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Dušení
na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek v něm smažte asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Označit jako dokončené
3.
Vaření omáčky
Přidejte všechny ostatní přísady a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a vařte na mírném ohni alespoň 1 minutu. Nechte vychladnout. Podle chuti můžete rajčatovou omáčku po vychladnutí rozmixovat na pyré. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží až 2 týdny.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce vystačí na jednu pizzu.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.