Rajčatová omáčka na pizzu

Výroba vlastní rajčatové omáčky na pizzu je snadná a rychlá. Na rozdíl od hotové omáčky z regálu si navíc můžete omáčku okořenit a zdokonalit podle své chuti a přesně víte, co v ní je. Takže pojďme na to! Vyrobte si vlastní rajčatovou omáčku a potěšte své hosty na příští pizza party nebo si jednoduše dopřejte opravdovou chvilku potěšení jen pro sebe.

Ohodnoťte náš recept!
Rajčatová omáčka na pizzu Výroba vlastní rajčatové omáčky na pizzu je snadná a rychlá. Na rozdíl od hotové omáčky z regálu si navíc můžete omáčku okořenit a zdokonalit podle své chuti a přesně víte, co v ní je. Takže pojďme na to! Vyrobte si vlastní rajčatovou omáčku a potěšte své hosty na příští pizza party nebo si jednoduše dopřejte […]
3 1 5 2
3

Ingredience

Počet porcí
200 g rajčat nakrájených, konzervovaných nebo čerstvých
1lžíce sušeného oregana
2snítky čerstvé bazalky
1lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
1lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
pomůcky
Mixér nepovinné

Nutriční informace

64 Kalorií
6 g Sacharidy
4 g Tuk
1 g Bílkovin

Postup

1.

Příprava přísad

Pokud používáte čerstvá rajčata, omyjte je a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Dušení

na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli a česnek v něm smažte asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Označit jako dokončené
3.

Vaření omáčky

Přidejte všechny ostatní přísady a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem. Přikryjte a vařte na mírném ohni alespoň 1 minutu. Nechte vychladnout. Podle chuti můžete rajčatovou omáčku po vychladnutí rozmixovat na pyré. Ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží až 2 týdny.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce vystačí na jednu pizzu.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF