Základní recept na těsto na pizzu

Těsto na pizzu si můžete vyrobit doma z několika základních ingrediencí. Máte chuť na domácí pizzu? Těsto připravte tak, aby mělo dostatek času vykynout a bylo krásně měkké a nadýchané. Náš recept na těsto na pizzu je poměrně jednoduchý a nepotřebuje příliš mnoho času na vykynutí. Takto je připravené k použití přibližně po 2 hodinách. Věděli jste? Pokud vám do pizza party zbývá ještě nějaký čas, můžete těsto nechat v lednici, kde bude kynout pomaleji. Bude mít dostatek času na růst a rozvinutí svého aroma. A pokud vám po hostině nějaké těsto zbude, můžete ho dobře zabalené zmrazit a použít později.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g mouky typ 100 nebo mouka na pizzu
250 ml vlažné vody
20 g čerstvého droždí
1lžička cukru
1lžička soli
1lžíce olivového oleje
pomůcky
Kuchyňské roboty volitelný

Nutriční informace

436 Kalorií
90 g Sacharidy
1 g Tuk
13 g Bílkovin

Postup

1.

Aktivace droždí

Rozpusťte droždí s cukrem a vodou a nechte ho přikryté stát asi 10 minut.
Označit jako dokončené
2.

Vypracování těsta

Mouku, droždí a sůl zpracovávejte ručně nebo v kuchyňském robotu asi 10 minut, dokud nebude těsto hladké a pružné. Mísu potřete olivovým olejem a těsto vytvarujte do tvaru koule. Přikryté nechte kynout při pokojové teplotě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem
Označit jako dokončené
3.

Naporcováni těsta

Těsto rozdělte na 4 stejné díly, vytvarujte z nich kuličky a nechte je přikryté 30 minut kynout.
Označit jako dokončené
4.

Tvarování a obložení těsta

Těsto vytvarujte do tvaru pizzy o průměru zhruba 30 cm (těsto neválejte) a podle chuti obložte vrchní část.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF