Grilovaná husí pečeně s jablky

Grilovaná husí pečeně s jablky: kulinářská lahůdka pro gurmány

Husí pečeně s jablky – jedno z nejluxusnějších a nejchutnějších jídel, které můžete připravit pro své blízké nebo hosty. Tato kombinace tradiční husí pečeně s jemnou sladkostí jablek vytváří dokonalou harmonii chutí, která zanechá nezapomenutelný dojem na každého gurmána. Nejlepší je samozřejmě domácí chovatel, proto se poohlédněte po soukromém chovateli ve svém okolí.

Přejít na recept

Husí pečeně jsou výjimečným masem, které si při přípravě zaslouží zvláštní pozornost. Jak správně grilovat? Důležitým trikem je, že pánev musí být dobře zahřátá. Pečeni můžete opéct nasucho, nebo pro zvýraznění chuti můžete nejprve rozpustit máslo a poté opéct.

Jablka – ideální společník pro husí pečeni

Jablka dodají husí pečeni potřebnou svěžest a kontrast. Jejich jemná sladkost dokonale doplňuje bohatou a výraznou chuť husí pečeně. A když se tyto dvě ingredience spojí na grilu, vznikne skutečné kulinářské dílo. Proto doporučujeme jablka opékat společně s pečení, aby se chutě co nejvíce a nejlépe propojily.

Přemýšlíte, co přidat do svého gurmánského menu? Navštivte náš archiv receptů a získejte opravdu velkorysou porci inspirace. Inspiraci najdete také v našem článku Husí hody jsou stále oblíbenější tradicí.

Vydejte se na cestu pravých gurmánů

Abyste při přípravě pečeně nenarazili na žádné problémy, zajistěte si všechny potřebné pomocníky do kuchyně. Ostrý nůž, prkénko na krájení nebo vhodnou pánev. Příprava husí pečeně není náročná, ale vzhledem ke křehkosti tohoto masa vyžaduje grilování plné soustředění. To zahrnuje rychlou reakci. Pokud jsou plátky pečeně tenčí, mohou se opékat rychleji, než je doporučeno v receptu.

Grilovaná husí pečeně s jablky jsou pokrmem, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i oči. Je to dokonalá kombinace tradičních chutí, která vás přenese do světa gurmánských zážitků. Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto výjimečného pokrmu. Díky našim tipům a trikům bude vaše husí pečeně s jablky vždy dokonalá. Vychutnejte si tento pokrm na krásně křupavé opečené bílé bagetě.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
300 g husí pečeně
1 jablko
1 francouzská bageta
1 lžíce másla
sůl a pepř podle chuti
Klarstein Batvik bambusové prkénko
Klarstein Batvik bambusové prkénko
449 Kč
699 Kč

Nutriční informace

526 Kalorie
39 g Sacharidy
28 g Tuky
27 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava husí pečeně a jablek

Husí pečeň důkladně omyjte pod tekoucí vodou, očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Okořeňte podle chuti Z jablka vyřízněte jádřinec a nakrájejte ho na plátky.
Označit jako dokončené
2.

Grilování husích jater

Na pánvi rozpusťte máslo. Na rozpuštěné máslo položte plátky pečeně. Smažte 2 minuty z každé strany. Nakrájená jablka spolu s masem ogrilujte.
Označit jako dokončené
3.

Servírujte

Pečená husí pečeně a jablka naaranžujte na opečenou bagetu. Můžete podávat ihned.
Označit jako dokončené

Poznámky

Během krájení pečeně namočte nůž do horké vody.
Výživové hodnoty jsou odhadnuty podle složek na jednu porci. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF