Čevapčiči na chlebové placce

Čevapčiči si dáváme vždycky v placce, když potřebujeme něco rozumného k jídlu, ale nemáme čas si k jídlu pohodlně sednout. Čevapčiči s čerstvým salátem, okurkou a rajčetem. Doplňte omáčkou podle vlastního výběru – my rádi používáme naši veganskou česnekovou omáčku. Ajvar se k této kombinaci skvěle hodí. Vyzkoušejte a vytvořte si vlastní recept! Mimochodem, takový pokrm lze podávat i při grilování. Stačí dát všechny ingredience na stůl a každý si může naplnit chlebovou placku tak, jak ji má nejraději!

Ingredience

Počet porcí
4 malé housky nebo pita chléb
4porce čevapčiči
4 listy salátu
40 g okurky
1 rajče
1 červená cibule
4porce veganské česnekové omáčky
4porce ajvaru

Nutriční informace

538 Kalorií
53 g Sacharidy
22 g Tuk
29 g Bílkovin

Postup

1.

Příprava surovin

Okurku a rajče omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Salát omyjte a osušte. Chlebovou placku rozřežte na taštičku a trochu ji vydlabejte.
Označit jako dokončené
2.

Naplnění chlebové placky

Vnitřek chleba potřete česnekovou omáčkou. Naplňte salátem, okurkou, rajčetem, cibulí a čevapčiči. Podávejte s česnekovou omáčkou a ajvarem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF