Zapečené gnocchi
Zapečené noky jsou skutečnou záchranou, když se vám po práci nechce vařit, ale přesto potřebujete teplou večeři. Všechny ingredience dejte do zapékací misky, upečte dozlatova a pochutnejte si – tak jednoduchý je tento recept. Můžete použít gnocchi koupené v obchodě nebo domácí. Pro rajčatovou omáčku doporučujeme náš recept! Ano, je to omáčka na pizzu, ale je skvělá i na těstoviny. Dobrou chuť!
Ingredience
Počet porcí
400 g Gnocchi | |
1porce rajčatové omáčky nebo rajčatového protlaku | |
100 g slaniny | |
1 cibule | |
1 stroužek česneku | |
1/2svazku čerstvé bazalky | |
100 g sýra gouda nebo ementál |
Pomůcky
Zapékací miska |
Nutriční informace
717
Kalorie
77 g
Sacharidy
29 g
Tuky
31 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience.
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na přibližně 0,5 cm tenké proužky. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Opečte slaninu
Slaninu smažte bez přidání tuku na pánvi na mírném ohni asi 20 minut. Po 10 minutách přidejte cibuli a slaninu. Po uplynutí času přidejte rajčatovou omáčku a vše dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Připravte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
4.
Upečte halušky
Smíchejte halušky s omáčkou, směs dejte do zapékací misky a posypte strouhaným sýrem. Pečte asi 30 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.