Mandlové mléko
Mandlové mléko je přírodní a lahodné a můžete si ho připravit přímo doma. S mlékem, které má skvělou, hladkou konzistenci, nedochází k plýtvání. Kromě toho se nic neusazuje a netvoří se žádné vrstvy. Velkou výhodou výroby vlastního bylinného nápoje je, že přesně víte, co obsahuje, a můžete si ho upravit podle své chuti. Co třeba jemný tón skořice? Skvěle se hodí k mandlím. Vyzkoušejte to!
Ingredience
Počet porcí
100 g mandlí bez skořápky | |
1špetka mořské soli |
Pomůcky
Výrobce rostlinného mléka (Marcia) |
Nutriční informace
106
Kalorie
1 g
Sacharidy
9 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava mandlí
Mandle namočte do vody alespoň na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Vylijte vodu.
Označit jako dokončené
2.
Připravte výrobník rostliného mléka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.
Nastavení výrobníku rostlinného mléka
Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte příslušný program. Opakovaně stiskněte pulzní tlačítko, dokud nedosáhnete objemu 1200 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 23 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Spotřebujte ihned nebo uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml mandlového mléka. Z receptu můžete připravit 6 porcí.
Po tom, co výrobník skončí svou práci, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Mandlové mléko je skvělé do müsli, kávy a samozřejmě chutná skvěle i samotné!
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.