Veganská omeleta

Veganská omeleta To není možné! Ach ano! S cizrnovou moukou a správným kořením získáte klasickou omeletu bez živočišných produktů. Skutečná změna pravidel hry: kala namak. Toto koření, známé také jako černá sůl, dodává pokrmům klasickou chuť vařených vajec. Omeletu upečte ve fritéze (ale lze ji připravit i na pánvi) a poté ji obložte polníčkem, rajčaty, avokádem nebo dalšími ingrediencemi dle vlastního výběru. Už se vám sbíhají sliny, že? Pak se podívejte na recept a připravte si ho!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
60 g cizrnové mouky
120 ml vody
1lžička prášku do pečiva
1/2čajové lžičky kurkumy
1/2lžičky kala namak
1 jarní cibulka
1lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti
Obloha
1/2 avokáda
1hrst polníčku
1/4svazku petrželky
2 papriky pimientos
4 koktejlová rajčata
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

576 Kalorie
54 g Sacharidy
30 g Tuky
16 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava omelety

Jarní cibulky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny na omeletu smícháme v těsto. Smažte na pánvi horkovzdušné fritézy s rostlinným olejem při 190 °C po dobu 5 minut z každé strany.
Označit jako dokončené
2.

Příprava přílohy

Avokádo rozmačkejte, oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata a papriky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Petrželku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Polníček omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
3.

Obložení omelety

Omeletu doplňte ingrediencemi podle chuti a dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF
Štítky