Mandlové mléko

Mandlové mléko je přírodní a lahodné a můžete si ho připravit přímo doma. S mlékem, které má skvělou, hladkou konzistenci, nedochází k plýtvání. Kromě toho se nic neusazuje a netvoří se žádné vrstvy. Velkou výhodou výroby vlastního bylinného nápoje je, že přesně víte, co obsahuje, a můžete si ho upravit podle své chuti. Co třeba jemný tón skořice? Skvěle se hodí k mandlím. Vyzkoušejte to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
100 g mandlí bez skořápky
1špetka mořské soli
Pomůcky
Výrobce rostlinného mléka (Marcia)

Nutriční informace

106 Kalorie
1 g Sacharidy
9 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava mandlí

Mandle namočte do vody alespoň na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Vylijte vodu.
Označit jako dokončené
2.

Připravte výrobník rostliného mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte příslušný program. Opakovaně stiskněte pulzní tlačítko, dokud nedosáhnete objemu 1200 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 23 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Spotřebujte ihned nebo uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml mandlového mléka. Z receptu můžete připravit 6 porcí.
Po tom, co výrobník skončí svou práci, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Mandlové mléko je skvělé do müsli, kávy a samozřejmě chutná skvěle i samotné!
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF