Zapečený sýr feta
Zapečený sýr feta se připravuje snadno a rychle a navíc okouzlí vaše hosty. Hodí se jako předkrm, ale i jako lehké jídlo, například k filmu. Stačí dát sýr feta do trouby s česnekem, rajčaty, cibulí a další zeleninou podle vlastního výběru. Podávejte ji horkou tak, jednoduše je položte na stůl s olivovým olejem, solí, pepřem a několika bylinkami. Ať si každý vezme, kolik chce a kdy chce. Buď vidličkou, nebo do ní namočte chléb. Tak chutná nejlépe.
Ingredience
Počet porcí
200 g sýra feta | |
150g koktejlových rajčat | |
1 červená cibule | |
1 žlutá paprika | |
2 stroužky česneku | |
1svazek šalvěje | |
2lžíce sušeného oregana | |
3lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř na dochucení |
Pomůcky
Zapékací miska |
Nutriční informace
250
Kalorie
6 g
Sacharidy
20 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Fetu nechte okapat. Rajčata a papriky omyjte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
2.
Příprava trouby
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
3.
Naplňte zapékací misku
Do středu zapékací misky dejte fetu a kolem ní naaranžujte všechny ostatní ingredience kromě šalvěje. Zalijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte asi 30 minut, dokud není vše zlatohnědé a feta není měkká.
Označit jako dokončené
4.
Servírujte
Šalvěj omyjte a osušte. Rozložte ji na fetu a podávejte horkou s chlebem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.