Zapečený sýr feta

Zapečený sýr feta se připravuje snadno a rychle a navíc okouzlí vaše hosty. Hodí se jako předkrm, ale i jako lehké jídlo, například k filmu. Stačí dát sýr feta do trouby s česnekem, rajčaty, cibulí a další zeleninou podle vlastního výběru. Podávejte ji horkou tak, jednoduše je položte na stůl s olivovým olejem, solí, pepřem a několika bylinkami. Ať si každý vezme, kolik chce a kdy chce. Buď vidličkou, nebo do ní namočte chléb. Tak chutná nejlépe.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g sýra feta
150g koktejlových rajčat
1 červená cibule
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
1svazek šalvěje
2lžíce sušeného oregana
3lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
Pomůcky
Zapékací miska

Nutriční informace

250 Kalorie
6 g Sacharidy
20 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Fetu nechte okapat. Rajčata a papriky omyjte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Označit jako dokončené
2.

Příprava trouby

Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
3.

Naplňte zapékací misku

Do středu zapékací misky dejte fetu a kolem ní naaranžujte všechny ostatní ingredience kromě šalvěje. Zalijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte asi 30 minut, dokud není vše zlatohnědé a feta není měkká.
Označit jako dokončené
4.

Servírujte

Šalvěj omyjte a osušte. Rozložte ji na fetu a podávejte horkou s chlebem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF