Ředkvičkový toast

Dnes budeme rozmazlovat i ty nejmlsnější jazýčky. Toasty s ředkvičkami jsou vhodné jak k snídani, tak kdykoli během dne. Tento sendvič má vše, po čem toužíte. Potřený olivovým olejem s kousky buvolí mozzarelly a nakrájenými ředkvičkami, okurkami a mrkví hraje těmi nejsvěžejšími chutěmi. My říkáme: neváhejte, ochutnejte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2plátky toastu nebo chleba
1buvolí mozzarella nebo burrata
2 ředkvičky
1 mrkev
1/4 okurky
1 jarní cibulka
1/4svazku bazalky
1 citron
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

375 Kalorie
16 g Sacharidy
27 g Tuky
15 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Okurku, jarní cibulku a ředkvičku omyjte. Oloupejte mrkev. Vše nakrájejte na velmi jemné plátky nebo nastrouhejte. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte z něj šťávu. Buvolí mozzarellu nechte okapat. Bazalku a šalvěj omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.

Marinujte

Smíchejte 1 lžíci olivového oleje, citronovou šťávu a kůru, ředkvičky, okurku, mrkev, sůl a pepř. Odložte stranou.
Označit jako dokončené
3.

Opečte toasty

Plátky toastů potřete zbylým olivovým olejem a opečte na pánvi nebo kontaktním grilu dozlatova.
Označit jako dokončené
4.

Ředkvičkový toast

Toasty potřete polovinou zeleninové zálivky. Navrch naaranžujte plátky mozzarelly, potřete je zbylým dresinkem, posypte bazalkou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF