Zapečený sýr feta
Zapečený sýr feta se připravuje snadno a rychle a navíc okouzlí vaše hosty. Hodí se jako předkrm, ale i jako lehké jídlo, například k filmu. Stačí dát sýr feta do trouby s česnekem, rajčaty, cibulí a další zeleninou podle vlastního výběru. Podávejte ji horkou tak, jednoduše je položte na stůl s olivovým olejem, solí, pepřem a několika bylinkami. Ať si každý vezme, kolik chce a kdy chce. Buď vidličkou, nebo do ní namočte chléb. Tak chutná nejlépe.
Ingredience
Počet porcí
| 200 g sýra feta | |
| 150g koktejlových rajčat | |
| 1 červená cibule | |
| 1 žlutá paprika | |
| 2 stroužky česneku | |
| 1svazek šalvěje | |
| 2lžíce sušeného oregana | |
| 3lžíce olivového oleje | |
| sůl a pepř na dochucení | 
Pomůcky
| Zapékací miska | 
Nutriční informace
					250
											Kalorie
									
							
					6 g
											Sacharidy
									
							
					20 g
											 Tuky
									
							
					10 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Příprava ingrediencí
Fetu nechte okapat. Rajčata a papriky omyjte. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Příprava trouby
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní. 
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Naplňte zapékací misku
Do středu zapékací misky dejte fetu a kolem ní naaranžujte všechny ostatní ingredience kromě šalvěje. Zalijte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte asi 30 minut, dokud není vše zlatohnědé a feta není měkká.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Servírujte
Šalvěj omyjte a osušte. Rozložte ji na fetu a podávejte horkou s chlebem.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




