Tofu Steak

Recept na steak z tofu s pikantní marinádou

Tofu steak je hitem letošního léta! Tyto lahodné marinované kousky jsou přímo z grilu. Jejich příprava je velmi jednoduchá a jsou to skutečné chuťové bomby. Díky marinádě, ve které se tofu namáčí alespoň několik hodin. Díky tomu získá spoustu chuti, kterou podpoří i lahodná vůně pečeného masa z grilu. Zní to dobře? My si to myslíme také! Tip: Čím déle se tofu marinuje, tím má výraznější chuť. Nejlépe přes noc nebo 12 hodin.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g Tofu neutrální, případně uzené
2lžíce sezamového oleje nebo rostlinného oleje
2lžíce sójové omáčky
1lžíce rajčatového protlaku
2lžíce medu veganská alternativa: agávový sirup
3 stroužky česneku
1lžička cibulového prášku
2lžičky mleté papriky
1lžička chilli v prášku
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
gril nepovinné
nebo pánev

Nutriční informace

188 Kalorie
13 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Stiskněte tofu

Zabalte tofu do kuchyňské utěrky, zatěžkejte ho něčím těžkým a nechte ho 30 minut odležet.
Označit jako dokončené
2.

Příprava marinády

Česnek oloupejte a nasekejte co nejjemněji. Smíchejte ji se všemi ostatními přísadami, až vznikne hladká marináda.
Označit jako dokončené
3.

Marinování tofu

Tofu podélně rozkrojte na 2 plátky, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Označit jako dokončené
4.

Předehřátí grilu

Předehřejte gril na vysoký přímý žár.
Označit jako dokončené
5.

Grilování steaků z tofu

Steaky z tofu grilujte z obou stran přibližně 4 minuty. Můžete okamžitě servírovat
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF