Cuketové hranolky z horkovzdušné fritézy

Domácí cuketové hranolky z horkovzdušné trouby

Cuketové hranolky jsou ideální jako pohoštění na filmový večer. Jsou však skvělé i jako příloha. Jsou hotové za necelou hodinu a příjemně vás překvapí, jak dokonale křupou. O to se postará speciální obalení v panko mouce, koření a případně parmazánu. Pokud chcete mít cuketové hranolky vegetariánské nebo veganské, doporučujeme vynechat parmazán nebo ho nahradit veganským sýrem. Mimochodem: Na této fotografii jsme cuketové tyčinky podávali s naší vynikající Baba Ganoush. Dokonalá kombinace!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 cukety
30 g panko mouky nebo strouhanky
3lžíce olivového oleje
1lžíce kukuřičné mouky
1lžička česnekového prášku
1lžíce mleté papriky
30 g parmezánu nepovinné
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

186 Kalorie
11 g Sacharidy
13 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Cukety omyjte a nakrájejte na hranolky. Vložte je do mísy a přikryjte kuchyňským papírem. Sušte přibližně 10 minut.
Označit jako dokončené
2.

Cuketový zábal

Cuketu obalte ve škrobu. Poté je smíchejte s olivovým olejem, panko, mletým pepřem, parmazánem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.

Pečeme hranolky

Hranolky vložte do pánve horkovzdušné fritézy a smažte při 200 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Aby byly cuketové hranolky co nejkřupavější, zabalte cuketu po nakrájení do kuchyňské role a nechte ji 20 minut okapat.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF