Cuketové hranolky z horkovzdušné fritézy
super snadné
Domácí cuketové hranolky z horkovzdušné trouby
Cuketové hranolky jsou ideální jako pohoštění na filmový večer. Jsou však skvělé i jako příloha. Jsou hotové za necelou hodinu a příjemně vás překvapí, jak dokonale křupou. O to se postará speciální obalení v panko mouce, koření a případně parmazánu. Pokud chcete mít cuketové hranolky vegetariánské nebo veganské, doporučujeme vynechat parmazán nebo ho nahradit veganským sýrem. Mimochodem: Na této fotografii jsme cuketové tyčinky podávali s naší vynikající Baba Ganoush. Dokonalá kombinace!
Ingredience
Počet porcí
2 cukety | |
30 g panko mouky nebo strouhanky | |
3lžíce olivového oleje | |
1lžíce kukuřičné mouky | |
1lžička česnekového prášku | |
1lžíce mleté papriky | |
30 g parmezánu nepovinné | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
186
Kalorie
11 g
Sacharidy
13 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Cukety omyjte a nakrájejte na hranolky. Vložte je do mísy a přikryjte kuchyňským papírem. Sušte přibližně 10 minut.
Označit jako dokončené
2.
Cuketový zábal
Cuketu obalte ve škrobu. Poté je smíchejte s olivovým olejem, panko, mletým pepřem, parmazánem, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Pečeme hranolky
Hranolky vložte do pánve horkovzdušné fritézy a smažte při 200 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Aby byly cuketové hranolky co nejkřupavější, zabalte cuketu po nakrájení do kuchyňské role a nechte ji 20 minut okapat.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.