Zapečený chřest s parmazánem

Zelený pečený chřest z horkovzdušné fritézy

Zelený chřest s parmazánem z horkovzdušné fritézy: Tato příloha je pro nás absolutním hitem. Zelený chřest získá díky parmezánu, oleji a koření nečekanou křupavost, která kouzelně dotváří chuťový zážitek. Nesmí chybět několik šťavnatých rajčat na povrchu. Vložte vše na 15 minut do horké fritézy a dokonalá čerstvá příloha je hotová. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

Počet porcí
400 g zeleného chřestu
100 g cherry rajčat
4lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2svazku petrželky
50 g parmazánu
30 g panko mouky nebo strouhanky
2lžičky mleté papriky
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

464 Kalorie
19 g Sacharidy
35 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Chřest omyjte a odřízněte dřevnaté konce. V závislosti na velikosti fritézy je v případě potřeby znovu nakrájejte. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Umyjte a rozkrojte i rajčata.
Označit jako dokončené
2.

Dochucení chřestu

Smíchejte olivový olej s parmazánem, panko, mletým pepřem, petrželkou, solí a pepřem. Chřest touto směsí pokryjte.
Označit jako dokončené
3.

Smažte

Chřest vložte do pánve horkovzdušné fritézy, rozložte na něj cherry rajčátka a smažte při 200 °C asi 20 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Recept můžete snadno změnit na vegetariánský i veganský použitím veganského sýra. Parmezán obsahuje živočišné syřidlo, a proto není vhodný pro vegetariány.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF