Slunečnicové mléko
Slunečnicové mléko nebo mléko ze slunečnicových semen je vynikající alternativou běžného kravského mléka. V porovnání s jinými ořechovými mléky je krémové, chutné a levné. Slunečnicové mléko je pro vás řešením i v případě alergie na ořechy. Díky vysokému obsahu vitaminu E je bohatý na antioxidanty. Slunečnicové mléko jsme dochutili vanilkou a javorovým sirupem. Takto se hodí k pití i jako snídaňová kaše. Mléko samozřejmě nemusíte ochucovat, záleží jen na vás.
Ingredience
Počet porcí
55 g nepražených loupaných slunečnicových semínek | |
1špetka mořské soli | |
2lžičky javorového sirupu | |
1lžička vanilkového extraktu |
Pomůcky
Výrobník mléka |
Nutriční informace
128
Kalorie
7 g
Sacharidy
9 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte výrobník mléka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
2.
Nastavte výrobník ořechového mléka
Zapněte Výrobník mléka, tlačítkem „Select“ zvolte program pro ořechy. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko můžete ihned vypít. Zbytek přelijte do láhve s těsně přiléhajícím uzávěrem a uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml slunečnicového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Po tom, co výrobník skončí svou práci, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.