Švestkový koláč s drobenkou

Švestkový koláč s drobenkou nikdy nevyndávejte z formy. Vždy ji podávejte rovnou tak, jak jste ji upekli. Je to pochoutka, které není nikdy dost. Pokud se tedy rozhodnete část dortu odložit, určitě vám bude chybět. Proto ho nepečte ani v malém množství. Nakupujte švestky po kilech a všechny je zpracujte. Tuto klasiku jsme trochu vylepšili přidáním mletých mandlí do drobenky. Oříšková chuť se k této podzimní klasice skvěle hodí!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg švestek
250 g másla
200 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 vajec
360 g mouky
3lžičky prášku do pečiva
1špetka soli
Na drobenku
200 g cukru
250 g mouky
100 g mletých mandlí
200 g másla
2lžičky skořice
Pomůcky
Kuchyňský robot volitelně
nebo ruční mixér

Nutriční informace

426 Kalorie
48 g Sacharidy
23 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava švestek

Švestky omyjte, odstraňte z nich pecky a rozčtvrťte je.
Označit jako dokončené
2.

Vymíchejte těsto

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Všechny ingredience na těsto rozmixujte v kuchyňském robotu nebo ručním mixérem dohladka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozložte švestky.
Označit jako dokončené
3.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
4.

Drobenka

Všechny ingredience na drobenku smíchejte rukou a směs rozprostřete na švestky. Pečte asi 40 minut.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF