Růžičková kapusta s parmazánem
Růžičková kapusta s parmazánem je sytá a lahodná, na povrchu dokonale křupavá. A překvapení: tento recept je veganský! Růžičkovou kapustu jednoduše obalte ve veganském parmazánu a strouhance, dobře okořeňte a máte skvělou přílohu! Je to skvělý způsob, jak ozvláštnit nepříliš oblíbenou zeleninu!
Ingredience
Počet porcí
500 g růžičkové kapusty | |
50 g veganského parmazánu | |
30 g strouhanky | |
2lžíce olivového oleje | |
1lžička česnekového prášku | |
1lžička mleté papriky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
162
Kalorie
9 g
Sacharidy
9 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Omyjte růžičkovou kapustu a podélně ji rozkrojte na polovinu.
Označit jako dokončené
2.
Zamíchejte
Všechny ingredience vložte do mísy a dobře promíchejte.
Označit jako dokončené
3.
Smažení růžičkové kapusty
Růžičkovou kapustu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, položte na mřížku a smažte 20 minut při 200 °C.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, můžete růžičkovou kapustu připravit také v troubě.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.