Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy je jedním z našich nejoblíbenějších dipů. Proč? Díky své zářivé barvě vypadá velkolepě a ovocný, zemitý nádech červené řepy rychle dodá klasickému hummusu nový nádech. Tomu prostě nemůžeme odolat. Hummus z červené řepy můžete použít jednoduše jako pomazánku. Tento výtvor podávaný na bagetě s rukolou a semínky granátového jablka, jako na našem obrázku, je vynikajícím předkrmem nebo chuťovkou.
Ingredience
Počet porcí
150 g červené řepy předvařené | |
250 g cizrny z konzervy | |
2 stroužky česneku | |
1lžička tahini | |
2lžičky limetkové šťávy | |
1lžička kmínu | |
2lžičky olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér |
Nutriční informace
85
Kalorie
7 g
Sacharidy
5 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte česnek, cizrnu důkladně propláchněte pod studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.
Rozmixujte hummus
Všechny ingredience rozmixujte při vysokých otáčkách, dokud nevznikne krémový hummus. Podle chuti osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.