Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy je jedním z našich nejoblíbenějších dipů. Proč? Díky své zářivé barvě vypadá velkolepě a ovocný, zemitý nádech červené řepy rychle dodá klasickému hummusu nový nádech. Tomu prostě nemůžeme odolat. Hummus z červené řepy můžete použít jednoduše jako pomazánku. Tento výtvor podávaný na bagetě s rukolou a semínky granátového jablka, jako na našem obrázku, je vynikajícím předkrmem nebo chuťovkou.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g červené řepy předvařené
250 g cizrny z konzervy
2 stroužky česneku
1lžička tahini
2lžičky limetkové šťávy
1lžička kmínu
2lžičky olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixér

Nutriční informace

85 Kalorie
7 g Sacharidy
5 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Oloupejte česnek, cizrnu důkladně propláchněte pod studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.

Rozmixujte hummus

Všechny ingredience rozmixujte při vysokých otáčkách, dokud nevznikne krémový hummus. Podle chuti osolte a opepřete.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF