Čokoládové crossy

Čokoládové crossy jsou dokonalou kombinací křupavých kukuřičných lupínků a rozplývající se čokolády. Věděli jste, že si tyto lahodné sladkosti můžete snadno a levně vyrobit doma? Nejraději to děláme s naším GrandPrixem. Čokoláda se v něm rychle rozpustí a smíchá se se všemi přísadami najednou, aniž by nám to zabralo příliš mnoho času. Domácí čokoládové crossy můžete samozřejmě připravit i v hrnci. Každopádně je recept velmi snadný a obvykle ho používáme k využití zbytků čokoládových velikonočních zajíčků nebo vajíček. Kromě kukuřičných lupínků přidejte několik mandlových lupínků. Podle chuti můžete použít i jiné ořechy nebo jiné ingredience.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g čokolády
50 g másla
60 g mandlových lupínků
100 g kukuřičných lupínků
Pomůcky
GrandPrix volitelné

Nutriční informace

73 Kalorie
6 g Sacharidy
5 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Rozpusťte čokoládu

Čokoládu vložte do přístroje GrandPrix. Mixujte 5 sekund při rychlosti 8, aby se čokoláda rozlámala na kousky. Přidejte máslo a zahřívejte přísady 5 minut při rychlosti 1 a teplotě 40 °C. Čokoládu a máslo můžete také rozpustit ve vodní lázni za stálého míchání.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si čokoládové kříže

Přidejte kukuřičné lupínky a mandlové lupínky do GrandPrix. Mixujte 3 minuty při rychlosti 2. Přísady můžete také mixovat ručně.
Označit jako dokončené
3.

Vytvarujte crossy

Pomocí dvou lžic odeberte část směsi z formy a na pečicím papíře z ní vytvarujte čokoládové hromádky. Nechte vychladnout alespoň 2 hodiny a vychutnejte si je.
Označit jako dokončené

Poznámky

Z výše uvedených ingrediencí připravíte přibližně 30 crossys. Jedna porce odpovídá jednomu kousku.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF
Štítky