Lískooříškové mléko

Mléko z pražených lískových oříšků má obzvlášť kulatou chuť! Intenzivní vůně pražených lískových oříšků a jemná krémová konzistence z něj činí ušlechtilou pochoutku. Toto mléko je hvězdou mezi domácími ořechovými mléky. Káva, cappuccino, ovesná kaše, müsli, dort, zmrzlina – ať už ji použijete na cokoli, bude chutnat skvěle a dodá vašim výtvorům výjimečnou chuť.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
80 g lískových oříšků
1špetka mořské soli
1lžička vanilkového extraktu
3lžičky cukru z kokosových květů nebo jiného sladidla
Pomůcky
Výrobník mléka

Nutriční informace

194 Kalorie
7 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava lískových oříšků

Předehřejte troubu na 170 °C a rozložte ořechy na plech. Pečte 10–15 minut. V posledních minutách je pečlivě hlídejte, aby se nepřipálily. Rozložte ořechy na čistou utěrku a odstraňte slupky.
Označit jako dokončené
2.

Připravte výrobník mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro ořechy. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko lze ihned konzumovat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží lískooříškové mléko v chladničce 3 až 5 dní.
Označit jako dokončené

Poznámky

Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml lískooříškového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF