Lískooříškové mléko
super snadné
Mléko z pražených lískových oříšků má obzvlášť kulatou chuť! Intenzivní vůně pražených lískových oříšků a jemná krémová konzistence z něj činí ušlechtilou pochoutku. Toto mléko je hvězdou mezi domácími ořechovými mléky. Káva, cappuccino, ovesná kaše, müsli, dort, zmrzlina – ať už ji použijete na cokoli, bude chutnat skvěle a dodá vašim výtvorům výjimečnou chuť.
Ingredience
Počet porcí
80 g lískových oříšků | |
1špetka mořské soli | |
1lžička vanilkového extraktu | |
3lžičky cukru z kokosových květů nebo jiného sladidla |
Pomůcky
Výrobník mléka |
Nutriční informace
194
Kalorie
7 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava lískových oříšků
Předehřejte troubu na 170 °C a rozložte ořechy na plech. Pečte 10–15 minut. V posledních minutách je pečlivě hlídejte, aby se nepřipálily. Rozložte ořechy na čistou utěrku a odstraňte slupky.
Označit jako dokončené
2.
Připravte výrobník mléka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.
Nastavení výrobníku rostlinného mléka
Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro ořechy. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko lze ihned konzumovat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží lískooříškové mléko v chladničce 3 až 5 dní.
Označit jako dokončené
Poznámky
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml lískooříškového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.