Lasagne jako vydatná polévka

Vydatná polévka ve stylu lasagne: s masem nebo bez masa

Je pro vás bohatá polévka ve stylu lasagne úplnou novinkou? Je nejvyšší čas, abyste vyzkoušeli náš recept. Místo pečlivého skládání se ingredience na lasagne jednoduše vloží do hrnce a uvaří jako vydatná polévka. Tento recept můžete snadno připravit i s vaší oblíbenou zeleninou. Která verze se vám líbí více? Masová nebo vegetariánská? Hledáte inspiraci na další recepty vhodné pro rychlou večeři? Pak se podívejte do našeho archivu receptů!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
10 plátků lasagní
450 g mletého hovězího masa nebo mleté zeleniny
500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
1plechovka rajčat
1plechovka okapaných rajčat
150 ml smetany
1 1/2lžíce cukru
1/2svazku bazalky
1polévková lžíce oregana
sůl a pepř podle chuti
na ozdobu
100 g mozzarelly
100 g ricotty
1/2svazku bazalky

Nutriční informace

400 Kalorie
36 g Sacharidy
17 g Tuky
27 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Oloupejte cibuli a česnek, omyjte a osušte bazalku. Vše nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Orestujte

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte mleté maso a orestujte. Přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova. Dochuťte solí, pepřem a oreganem.
Označit jako dokončené
3.

Uvařte polévku

Snižte teplotu na střední plamen. Přidejte nakrájená a okapaná rajčata, vývar a cukr. Dobře promíchejte. Nakrájejte lasagne na kousky a vmíchejte je do směsi. Vařte na mírném až středním ohni přibližně 25 minut. Občas promíchejte.
Označit jako dokončené
4.

Podávejte

Vmíchejte smetanu a polévku podle chuti dochuťte. Bazalku omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Polévku lasagne podávejte v hlubokých talířích s ricottou, mozzarellou a bazalkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF