Gnocchi z horkovzdušné fritézy
super snadné
Křupkavé gnocchi z horkovzdušné fritézy
Gnocchi asi není třeba představovat. Potřené rozpuštěným máslem a posypané sýrem, s omáčkou nebo pestem, nebo dokonce zapečené! Tento druh italských noků lze však připravit i jako chutný snack nebo svačinku. Jak na to?
Potřebujete jen horkovzdušnou fritézu. Gnocchi okořeňte, posypte sýrem a po 10 minutách smažení horkým vzduchem máte hotovou křupavou svačinku. Třešničkou na dortu je dip. Naším favoritem je obyčejná zakysaná smetana, ale rozhodně doporučujeme i paprikový dip. Pokud chcete tuto hostinu dovést k dokonalosti, připravte si domácí noky podle našeho receptu. Pro ty, kteří rádi experimentují, máme také recept na dýňové noky.
Mimochodem: Pokud chcete být pro jednou opravdu nóbl, udělejte si vlastní noky!
Ingredience
Počet porcí
500 g noků | |
50 g parmazánu | |
1/4svazku petrželky | |
1lžička sladké papriky | |
1 stroužek česneku | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
321
Kalorie
42 g
Sacharidy
12 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Nastrouhejte parmezán. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Dochucení noků
Všechny ingredience smíchejte. Gnocchi důkladně obalte směsí.
Označit jako dokončené
3.
Opékání noků
Vložte noky do pánve horkovzdušné fritézy a smažte je při 180 °C asi 10 minut. Můžete podávat ihned, nezapomeňte na dip.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.