Gnocchi z horkovzdušné fritézy

Křupkavé gnocchi z horkovzdušné fritézy

Gnocchi asi není třeba představovat. Potřené rozpuštěným máslem a posypané sýrem, s omáčkou nebo pestem, nebo dokonce zapečené! Tento druh italských noků lze však připravit i jako chutný snack nebo svačinku. Jak na to?
Potřebujete jen horkovzdušnou fritézu. Gnocchi okořeňte, posypte sýrem a po 10 minutách smažení horkým vzduchem máte hotovou křupavou svačinku. Třešničkou na dortu je dip. Naším favoritem je obyčejná zakysaná smetana, ale rozhodně doporučujeme i paprikový dip. Pokud chcete tuto hostinu dovést k dokonalosti, připravte si domácí noky podle našeho receptu. Pro ty, kteří rádi experimentují, máme také recept na dýňové noky.

Mimochodem: Pokud chcete být pro jednou opravdu nóbl, udělejte si vlastní noky!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g noků
50 g parmazánu
1/4svazku petrželky
1lžička sladké papriky
1 stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

321 Kalorie
42 g Sacharidy
12 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Nastrouhejte parmezán. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Dochucení noků

Všechny ingredience smíchejte. Gnocchi důkladně obalte směsí.
Označit jako dokončené
3.

Opékání noků

Vložte noky do pánve horkovzdušné fritézy a smažte je při 180 °C asi 10 minut. Můžete podávat ihned, nezapomeňte na dip.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF
Štítky