Kuřecí prsa z horkovzdušné fritézy

Marinovaná kuřecí prsa z horké fritézy: Neuvěřitelně šťavnaté!

Tento recept není žádným překvapením. Je to klasika, která nesmí chybět v kuchařském zápisníku. Kuřecí prsa z horkovzdušné fritézy jsou uvnitř šťavnatá a na povrchu pěkně propečená. Recept je velmi čistý, protože neušpiníte pánev ani sporák.
Naším tipem je marináda z papriky a česneku. Ale záleží na vás. Ať už použijete směs koření koupenou v obchodě, nebo si připravíte vlastní, důležitý je gurmánský pocit od prvního do posledního sousta. Buďte kreativní a připravte si ke kuřecím prsům malý salát nebo třeba amerických brambor. Téměř sváteční oběd máte hotový během chvilky.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 kuřecí prsa
2 stroužky česneku
3lžičky sladké mleté papriky
1lžička pálivé mleté papriky nebo chilli
1lžička sušeného tymiánu
1/4svazku petrželky
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

431 Kalorie
7 g Sacharidy
21 g Tuky
52 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si marinádu

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Připravte marinádu smícháním všech ingrediencí kromě kuřecích prsou.
Označit jako dokončené
2.

Marinování kuřecích prsou

Kuřecí prsa opláchněte ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou. Vložte je do marinády na několik hodin, nejlépe na celou noc.
Označit jako dokončené
3.

Smažení

Marinovaná kuřecí prsa vložte do pánve horkovzdušné fritézy a smažte při 180 °C asi 10 minut. Můžete hned servírovat!
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF