Kuřecí prsa z horkovzdušné fritézy
super snadné
Marinovaná kuřecí prsa z horké fritézy: Neuvěřitelně šťavnaté!
Tento recept není žádným překvapením. Je to klasika, která nesmí chybět v kuchařském zápisníku. Kuřecí prsa z horkovzdušné fritézy jsou uvnitř šťavnatá a na povrchu pěkně propečená. Recept je velmi čistý, protože neušpiníte pánev ani sporák.
Naším tipem je marináda z papriky a česneku. Ale záleží na vás. Ať už použijete směs koření koupenou v obchodě, nebo si připravíte vlastní, důležitý je gurmánský pocit od prvního do posledního sousta. Buďte kreativní a připravte si ke kuřecím prsům malý salát nebo třeba amerických brambor. Téměř sváteční oběd máte hotový během chvilky.
Ingredience
Počet porcí
2 kuřecí prsa | |
2 stroužky česneku | |
3lžičky sladké mleté papriky | |
1lžička pálivé mleté papriky nebo chilli | |
1lžička sušeného tymiánu | |
1/4svazku petrželky | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
431
Kalorie
7 g
Sacharidy
21 g
Tuky
52 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si marinádu
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Připravte marinádu smícháním všech ingrediencí kromě kuřecích prsou.
Označit jako dokončené
2.
Marinování kuřecích prsou
Kuřecí prsa opláchněte ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou. Vložte je do marinády na několik hodin, nejlépe na celou noc.
Označit jako dokončené
3.
Smažení
Marinovaná kuřecí prsa vložte do pánve horkovzdušné fritézy a smažte při 180 °C asi 10 minut. Můžete hned servírovat!
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.