Rybí prsty z horkovzdušné fritézy
super snadné
Rybí prsty: zapněte horkovzdušnou fritézu a pochutnejte si během několika minut!
Rybí prsty rádi připravujeme v horkovzdušné fritéze. Proč? Je to rychlé, chutné a výsledek je nesrovnatelně křupavější. Proto se s vámi dnes podělíme o náš recept na křupavé rybí prsty z fritézy Airfryer. Ptáte se, jaké ryby jsou vhodné? Většina komerčních rybích prstů používá aljašskou tresku. To je to, co děláme i my. Pokud není k dispozici nebo chcete vyzkoušet něco jiného, můžete vyzkoušet také štikozubce, okouna nebo tresku.
Mimochodem, věděli jste, že zmrazené rybí prsty můžete snadno připravit i v horkovzdušné fritéze? Jednoduše je vložte do pánve a nastavte fritézu na 180 °C. Prsty jsou hotové za pouhých 10 minut. Je něco jednoduššího?
Ať už domácí, nebo z mrazáku: teď je čas na rybí prsty!
Ingredience
Počet porcí
400 g aljašské tresky | |
200 g strouhanky | |
100 g mouky typ 405 | |
3 vejce | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
669
Kalorie
74 g
Sacharidy
20 g
Tuky
45 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rybu opláchněte ve studené vodě, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tyčinky nebo proužky široké asi 3 cm. Na talíř si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku, abyste v nich mohli rybu obalit.
Označit jako dokončené
2.
Rybí prsty obalte v trojobalu
Kousky ryby postupně obalte v mouce, vejci a strouhance.
Označit jako dokončené
3.
Smažte
Vyložte pánev horkovzdušné fritézy pečicím papírem. Rybí prsty položte na pánev tak, aby mezi nimi byl malý prostor. Fritézu nastavte na 200 °C po dobu 15 minut. V polovině smažení rybí prsty obraťte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.