Rybí prsty z horkovzdušné fritézy

Rybí prsty: zapněte horkovzdušnou fritézu a pochutnejte si během několika minut!

Rybí prsty rádi připravujeme v horkovzdušné fritéze. Proč? Je to rychlé, chutné a výsledek je nesrovnatelně křupavější. Proto se s vámi dnes podělíme o náš recept na křupavé rybí prsty z fritézy Airfryer. Ptáte se, jaké ryby jsou vhodné? Většina komerčních rybích prstů používá aljašskou tresku. To je to, co děláme i my. Pokud není k dispozici nebo chcete vyzkoušet něco jiného, můžete vyzkoušet také štikozubce, okouna nebo tresku.

Mimochodem, věděli jste, že zmrazené rybí prsty můžete snadno připravit i v horkovzdušné fritéze? Jednoduše je vložte do pánve a nastavte fritézu na 180 °C. Prsty jsou hotové za pouhých 10 minut. Je něco jednoduššího?

Ať už domácí, nebo z mrazáku: teď je čas na rybí prsty!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g aljašské tresky
200 g strouhanky
100 g mouky typ 405
3 vejce
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

669 Kalorie
74 g Sacharidy
20 g Tuky
45 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rybu opláchněte ve studené vodě, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tyčinky nebo proužky široké asi 3 cm. Na talíř si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku, abyste v nich mohli rybu obalit.
Označit jako dokončené
2.

Rybí prsty obalte v trojobalu

Kousky ryby postupně obalte v mouce, vejci a strouhance.
Označit jako dokončené
3.

Smažte

Vyložte pánev horkovzdušné fritézy pečicím papírem. Rybí prsty položte na pánev tak, aby mezi nimi byl malý prostor. Fritézu nastavte na 200 °C po dobu 15 minut. V polovině smažení rybí prsty obraťte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF