Domácí smažené tofu
super snadné
Křupavé smažené tofu z horkovzdušné fritézy
Křupavé smažené tofu je opravdová lahůdka. Můžete ji připravit jako součást salátu, přílohu nebo něco úplně jiného. Zjistili jsme, že s naší jednoduchou marinádou a trochou trpělivosti je tofu opravdu křupavé a hodí se téměř ke všemu. Recept se hodí i do jídelníčku vyznavačů zdravého životního stylu, protože se peče horkým vzduchem. Doporučujeme: Vždy mějte v lednici porci marinovaného tofu. Až budete mít chuť, jednoduše vložte malé kostičky do horké fritézy a za chvíli si pochutnáte!
Chcete s tofu ještě více experimentovat? Pak se podívejte na naše recepty na tofu steaky a tofu špízy!
Ingredience
Počet porcí
200 g Tofu | |
2lžíce sójové omáčky | |
1lžíce rýžového octa | |
1lžíce sezamového oleje nebo rostlinného oleje | |
1PL škrobu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
159
Kalorie
9 g
Sacharidy
9 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Vysušte tofu
Zabalte tofu do kuchyňské role a na půl hodiny ho něčím těžkým přitlačte.
Označit jako dokončené
2.
Marinujte
Nakrájejte tofu na přibližně 1 cm velké kostky. Smíchejte se sezamovým olejem, rýžovým octem, sójovou omáčkou a škrobem. Marinujte nejméně 4 hodiny.
Označit jako dokončené
3.
Smažte
Smažte kostky tofu ve fritéze při 200 °C po dobu 10 minut. Jednou otočte a pokračujte dalších 10 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.