Tofu špízy

Tofu špízy v arašídové marinádě z grilu: Takhle se to dělá!

Příprava tofu špízů je velmi rychlá a na grilu jsou extra křupavé. Tentokrát jsme testovali verzi s kokosovo-oříškovou marinádou, která nám trochu připomíná veganskou verzi klasických indonéských špízů saté. Naší oblíbenou přílohou je samozřejmě krémová arašídová omáčka! Vyzkoušejte náš recept a ohromte své hosty lahodným vegetariánským grilováním!

Chcete se dozvědět více o grilování? Možná vás bude zajímat náš průvodce na téma: Grilování s plynovým grilem!

Ingredience

Počet porcí
400 g tofu
1stonek citronové trávy volitelné
1lžíce rostlinného oleje
1lžíce lžíce arašídového másla
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1PL kari pasty
1PL lžíce kari
2PL kokosového mléka Nejlepší je použít krém, tedy pevnější část.
Podávejte
1s porcí arašídové omáčky
Pomůcky
4 Špíz ze dřeva nebo kovu

Nutriční informace

157 Kalorie
6 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Zabalte tofu na půl hodiny do kuchyňských utěrek, aby se odsála přebytečná tekutina. Oloupejte a nastrouhejte zázvor. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte ji na drobno.
Označit jako dokončené
2.

Marinování tofu

Nakrájejte tofu na přibližně 1 cm velké kostky a smíchejte je s marinádou. Marinujte nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Označit jako dokončené
3.

Arašídová omáčka

Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Všechny ingredience na omáčku důkladně promíchejte. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
4.

Špízy ogrilujte

Na špejle napíchněte 4-5 kousků tofu. Grilujte na předehřátém grilu na přímém ohni asi 3 minuty ze všech stran. Špízy podávejte s arašídovou omáčkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF