Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze: takhle je máme rádi

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy? Určitě! Kuřecí maso z takové fritézy je velmi křehké a chutné. Rádi jej dochucujeme domácí směsí koření z kari, česneku a tymiánu. Více informací najdete v našem receptu. Kuřecí stehna v horkovzdušné fritéze se smaží jen 20 minut a jsou velmi křupavá. Uvnitř však budou pěkně měkké. V porovnání s troubou tak ušetříte čas.

Chcete se dozvědět více o tom, co můžete připravit v horkovzdušné fritéze? Pak doporučujeme našeho skvělého průvodce. Zjistěte, jak všestranná může být fritéza!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
3 kuřecí stehna
2lžičky soli
1lžička mletého chilli
2lžičky sladké mleté papriky
1lžička oregana
1lžička sušeného tymiánu
1lžička černého pepře
1lžíce olivového oleje
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

Kalorie 367
Sacharidy 4 g
22 g Tuky
39 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Kuřecí stehna opláchněte ve studené vodě a osušte. Všechno koření smíchejte.
Označit jako dokončené
2.

Kuřecí stehna potřete marinádou

Kuřecí stehna potřete připravenou směsí koření. Buďte velmi důkladní.
Označit jako dokončené
3.

Smažení

Kuřecí stehna vložte do pánve horkovzdušné fritézy vyložené pečicím papírem, potřete olivovým olejem a smažte na programu kuře nebo při 200 °C po dobu 20 minut. V polovině pečení opět potřete olejem nebo výpekem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF