Domácí smažené tofu

Křupavé smažené tofu z horkovzdušné fritézy

Křupavé smažené tofu je opravdová lahůdka. Můžete ji připravit jako součást salátu, přílohu nebo něco úplně jiného. Zjistili jsme, že s naší jednoduchou marinádou a trochou trpělivosti je tofu opravdu křupavé a hodí se téměř ke všemu. Recept se hodí i do jídelníčku vyznavačů zdravého životního stylu, protože se peče horkým vzduchem. Doporučujeme: Vždy mějte v lednici porci marinovaného tofu. Až budete mít chuť, jednoduše vložte malé kostičky do horké fritézy a za chvíli si pochutnáte!

Chcete s tofu ještě více experimentovat? Pak se podívejte na naše recepty na tofu steaky a tofu špízy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g Tofu
2lžíce sójové omáčky
1lžíce rýžového octa
1lžíce sezamového oleje nebo rostlinného oleje
1PL škrobu
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

159 Kalorie
9 g Sacharidy
9 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Vysušte tofu

Zabalte tofu do kuchyňské role a na půl hodiny ho něčím těžkým přitlačte.
Označit jako dokončené
2.

Marinujte

Nakrájejte tofu na přibližně 1 cm velké kostky. Smíchejte se sezamovým olejem, rýžovým octem, sójovou omáčkou a škrobem. Marinujte nejméně 4 hodiny.
Označit jako dokončené
3.

Smažte

Smažte kostky tofu ve fritéze při 200 °C po dobu 10 minut. Jednou otočte a pokračujte dalších 10 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF