Bavorské sýrové špecle

Käsespätzle, bavorské sýrové špecle. Nám se už sbíhají sliny, a co vám? Náš recept je velmi jednoduchý a rychlý. Můžete použít špecle koupené v obchodě, na tom není nic špatného, a navíc bude příprava ještě rychlejší. Pokud však máte čas a chuť na skutečně jedinečný zážitek, připravte si domácí špecle. Se sýrem a smaženou cibulkou je to doslova výlet do rajské gastro zahrady.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g špeclí
100 g pečené cibule
250 g horského sýra
250 g ementálu
1svazek pažitky
1lžíce přepuštěného másla
1lžička muškátového oříšku
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

800 Kalorie
44 g Sacharidy
47 g Tuky
46 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Nastrouhejte sýr a uvařte špecle podle návodu na obalu. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
2.

Roztavení sýra

Sceďte špecle a ponechte si asi 3 lžíce vody z vaření. Na pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm špecle osmahněte. Přidejte strouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a „neroztáhne“. Podávejte se smaženou cibulkou a pažitkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF