Tofu nugetky z horkovzdušné fritézy

Tofu nugetky jsou naší nejoblíbenější veganskou svačinkou. V naší verzi jsou lehce pikantní, velmi křupavé a uvnitř příjemně krémové. Rádi je podáváme s cibulovým dipem. Pro milovníky pálivého je ideálním řešením podávat tofu nugety s omáčkou Sriracha. Tuto pochoutku smažíme v horkovzdušné fritéze. Stačí je postříkat trochou oleje a výsledek bude mnohem zdravější než z běžné fritézy. Recept, který je plný výhod! Na co čekáte?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
400 g tofu
100 g mouky
150 g omáčky Sriracha nebo jiné veganské omáčky
1lžíce vody
1polévková lžíce kukuřičné mouky
1lžička chilli prášku
1lžička kari
1lžička česnekového prášku
1lžička mleté papriky
50 g panko mouky nebo strouhanky
50 g kukuřičných vloček
3lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

72 Kalorie
9 g Sacharidy
3 g Tuky
3 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava tofu

Tofu osušte a nakrájejte na požadovanou velikost. Vložte je do pánve horkovzdušné fritézy vyložené pečicím papírem a smažte při 200 °C po dobu 10 minut. Během této doby ji jednou otočte.
Označit jako dokončené
2.

Prirpavte si „trojobal“

Hluboký talíř vysypte moukou. Na jiném talíři smíchejte Srirachu se škrobem, vodou, chilli, česnekem a mletou paprikou. V sáčku do mrazničky lehce rozdrťte kukuřičné lupínky a nasypte je do třetího hlubokého talíře.
Označit jako dokončené
3.

Obalte nugety

Kousky tofu obalte v mouce, směsi Sriracha a směsi kukuřičných vloček.
Označit jako dokončené
4.

Smažíme!

Obalené tofu nugetky vložte do horkovzdušné pánve vyložené pečicím papírem, potřete je rostlinným olejem nebo je na něj nastříkejte a smažte 15 minut při 200 °C. Nugety otočte, znovu přidejte olej a smažte dalších 15 minut. Dobrou chuť!
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF