Bavorské sýrové špecle
Käsespätzle, bavorské sýrové špecle. Nám se už sbíhají sliny, a co vám? Náš recept je velmi jednoduchý a rychlý. Můžete použít špecle koupené v obchodě, na tom není nic špatného, a navíc bude příprava ještě rychlejší. Pokud však máte čas a chuť na skutečně jedinečný zážitek, připravte si domácí špecle. Se sýrem a smaženou cibulkou je to doslova výlet do rajské gastro zahrady.
Ingredience
Počet porcí
500 g špeclí | |
100 g pečené cibule | |
250 g horského sýra | |
250 g ementálu | |
1svazek pažitky | |
1lžíce přepuštěného másla | |
1lžička muškátového oříšku | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
800
Kalorie
44 g
Sacharidy
47 g
Tuky
46 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Nastrouhejte sýr a uvařte špecle podle návodu na obalu. Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
Označit jako dokončené
2.
Roztavení sýra
Sceďte špecle a ponechte si asi 3 lžíce vody z vaření. Na pánvi rozpusťte máslo a krátce na něm špecle osmahněte. Přidejte strouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a „neroztáhne“. Podávejte se smaženou cibulkou a pažitkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.