Alsaská tarte flambée

Alsaská tarte flambée Už jen z této věty se nám sbíhají sliny. Vám také? Tak proč si ho nevyrobit doma? Základem je naše velmi jednoduché těsto tarte flambée. A pak už stačí jen obloha. Celé to upečte v troubě do křupava a specialita z Alsaska je hotová. Skvělé, že? Věděli jste, že tarte flambée se dříve peklo nejprve v peci na dřevo, aby se využilo první velké teplo? Později se do pece vložil chléb a další výrobky. Zajímavé, že?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 Těsto na tarte flambée
250 g zakysané smetany
100g crème fraîche
300 g uzené slaniny
2 červené cibule
1hrst rukoly nepovinné
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

762 Kalorie
85 g Sacharidy
52 g Tuky
22 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na proužky. Smíchejte zakysanou smetanu a crème fraîche a podle chuti osolte dokořeňte.
Označit jako dokončené
2.

Předehřátí trouby

Předehřejte troubu na horní/spodní ohřev na 250 °C.
Označit jako dokončené
3.

Obložte tarte flambée

Těsto na tarte flambée rozválejte na pečícím papíře jako v posledním kroku základního receptu. Můžete upéct jeden velký koláč nebo 4 menší. Těsto rovnoměrně potřete směsí zakysané smetany, případně znovu osolte a okořeňte. Navrch položte slaninu a cibuli a pečte v troubě asi 7 minut, dokud okraje nezhnědnou. Podle potřeby podávejte s hrstí rukoly.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF