Alsaská tarte flambée
Alsaská tarte flambée Už jen z této věty se nám sbíhají sliny. Vám také? Tak proč si ho nevyrobit doma? Základem je naše velmi jednoduché těsto tarte flambée. A pak už stačí jen obloha. Celé to upečte v troubě do křupava a specialita z Alsaska je hotová. Skvělé, že? Věděli jste, že tarte flambée se dříve peklo nejprve v peci na dřevo, aby se využilo první velké teplo? Později se do pece vložil chléb a další výrobky. Zajímavé, že?
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
1 Těsto na tarte flambée | |
250 g zakysané smetany | |
100g crème fraîche | |
300 g uzené slaniny | |
2 červené cibule | |
1hrst rukoly nepovinné | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
762
Kalorie
85 g
Sacharidy
52 g
Tuky
22 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na proužky. Smíchejte zakysanou smetanu a crème fraîche a podle chuti osolte dokořeňte.
Označit jako dokončené
2.
Předehřátí trouby
Předehřejte troubu na horní/spodní ohřev na 250 °C.
Označit jako dokončené
3.
Obložte tarte flambée
Těsto na tarte flambée rozválejte na pečícím papíře jako v posledním kroku základního receptu. Můžete upéct jeden velký koláč nebo 4 menší. Těsto rovnoměrně potřete směsí zakysané smetany, případně znovu osolte a okořeňte. Navrch položte slaninu a cibuli a pečte v troubě asi 7 minut, dokud okraje nezhnědnou. Podle potřeby podávejte s hrstí rukoly.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.