Lasagne jako vydatná polévka
super snadné
Vydatná polévka ve stylu lasagne: s masem nebo bez masa
Je pro vás bohatá polévka ve stylu lasagne úplnou novinkou? Je nejvyšší čas, abyste vyzkoušeli náš recept. Místo pečlivého skládání se ingredience na lasagne jednoduše vloží do hrnce a uvaří jako vydatná polévka. Tento recept můžete snadno připravit i s vaší oblíbenou zeleninou. Která verze se vám líbí více? Masová nebo vegetariánská? Hledáte inspiraci na další recepty vhodné pro rychlou večeři? Pak se podívejte do našeho archivu receptů!
Ingredience
Počet porcí
10 plátků lasagní | |
450 g mletého hovězího masa nebo mleté zeleniny | |
500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru | |
1 cibule | |
5 stroužků česneku | |
1plechovka rajčat | |
1plechovka okapaných rajčat | |
150 ml smetany | |
1 1/2lžíce cukru | |
1/2svazku bazalky | |
1polévková lžíce oregana | |
sůl a pepř podle chuti |
na ozdobu
100 g mozzarelly | |
100 g ricotty | |
1/2svazku bazalky |
Nutriční informace
400
Kalorie
36 g
Sacharidy
17 g
Tuky
27 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte cibuli a česnek, omyjte a osušte bazalku. Vše nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Orestujte
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte mleté maso a orestujte. Přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova. Dochuťte solí, pepřem a oreganem.
Označit jako dokončené
3.
Uvařte polévku
Snižte teplotu na střední plamen. Přidejte nakrájená a okapaná rajčata, vývar a cukr. Dobře promíchejte. Nakrájejte lasagne na kousky a vmíchejte je do směsi. Vařte na mírném až středním ohni přibližně 25 minut. Občas promíchejte.
Označit jako dokončené
4.
Podávejte
Vmíchejte smetanu a polévku podle chuti dochuťte. Bazalku omyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Polévku lasagne podávejte v hlubokých talířích s ricottou, mozzarellou a bazalkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.