Tofu Steak
super snadné
Recept na steak z tofu s pikantní marinádou
Tofu steak je hitem letošního léta! Tyto lahodné marinované kousky jsou přímo z grilu. Jejich příprava je velmi jednoduchá a jsou to skutečné chuťové bomby. Díky marinádě, ve které se tofu namáčí alespoň několik hodin. Díky tomu získá spoustu chuti, kterou podpoří i lahodná vůně pečeného masa z grilu. Zní to dobře? My si to myslíme také! Tip: Čím déle se tofu marinuje, tím má výraznější chuť. Nejlépe přes noc nebo 12 hodin.
Ingredience
Počet porcí
400 g Tofu neutrální, případně uzené | |
2lžíce sezamového oleje nebo rostlinného oleje | |
2lžíce sójové omáčky | |
1lžíce rajčatového protlaku | |
2lžíce medu veganská alternativa: agávový sirup | |
3 stroužky česneku | |
1lžička cibulového prášku | |
2lžičky mleté papriky | |
1lžička chilli v prášku | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
gril nepovinné | |
nebo pánev |
Nutriční informace
188
Kalorie
13 g
Sacharidy
10 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Stiskněte tofu
Zabalte tofu do kuchyňské utěrky, zatěžkejte ho něčím těžkým a nechte ho 30 minut odležet.
Označit jako dokončené
2.
Příprava marinády
Česnek oloupejte a nasekejte co nejjemněji. Smíchejte ji se všemi ostatními přísadami, až vznikne hladká marináda.
Označit jako dokončené
3.
Marinování tofu
Tofu podélně rozkrojte na 2 plátky, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Označit jako dokončené
4.
Předehřátí grilu
Předehřejte gril na vysoký přímý žár.
Označit jako dokončené
5.
Grilování steaků z tofu
Steaky z tofu grilujte z obou stran přibližně 4 minuty. Můžete okamžitě servírovat
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.