Pohankové mléko
Toto pohankové mléko se skořicí je lahodně krémové a nabízí jemnou hřejivost a sladkost. Nejprve namočte syrová pohanková zrna do vody s trochou jablečného octa nebo citronové šťávy na nejméně 8 hodin nebo přes noc. Namáčení pohanky v malém množství kyseliny usnadňuje její trávení, protože tělo pak může lépe vstřebávat vitamíny a minerály z těchto malých zrnek ve tvaru srdce. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept! Posuňte své rostlinné nápoje na vyšší úroveň s naším výrobníkem rostlinného mléka!
Ingredience
Počet porcí
40 g pohanky bez slupky | |
1/2lžičky jablečného octa nebo citronové šťávy | |
1špetka mořské soli | |
1špetka skořice |
Pomůcky
Výrobce rostlinného mléka (Marcia) |
Nutriční informace
46
Kalorie
9 g
Sacharidy
0 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte pohanku
Pohanku namočte do velkého množství vody s jablečným octem nebo citronovou šťávou na nejméně 8 hodin nebo až na 24 hodin (doporučuje se), přikryjte víkem nebo potravinářskou fólií. Po několika hodinách se voda zakalí.
Označit jako dokončené
2.
Pohanku propláchněte
Pohanku několikrát propláchněte, dokud není voda čistá.
Označit jako dokončené
3.
Připravte výrobník ořechového mléka
Stiskněte tlačítko start, pomocí tlačítka volby vyberte vhodný program. Opakovaně stiskněte pulzní tlačítko, dokud nedosáhnete objemu 600 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 17 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml pohankového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
Pohankové mléko je výborné do müsli a ve vzduchotěsné nádobě v lednici vydrží až 4 dny.
Po tom, co výrobník skončí svou práci, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.