Plněné cuketové květy
Plněné cuketové květy jsou italskou klasikou a opravdovou lahůdkou. V našem receptu je plníme lahodným ricottovým krémem, který se hodí ke sladké chuti květů s čerstvými bylinkami a špetkou limetky. Ať už jako předkrm s trochou ciabatty nebo jako příloha k vynikajícímu italskému hlavnímu chodu: Plněné cuketové květy stojí za vyzkoušení!
Ingredience
Počet porcí
8 květy cukety | |
200 g Ricotta | |
50 g parmezán | |
1 žloutek | |
1 limetka | |
8větviček petrželové natě | |
4PL olivového oleje | |
1 muškátový oříšek | |
sůl a koření podle chuti |
Pomocníci
Tyčový mixér nebo mixér | |
Forma na pečení |
Nutriční informace
317
kalorie
11 g
sacharidy
26 g
tuk
12 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si cuketové květy
Cuketové květy pečlivě opláchněte, osušte, mírně je ohněte a opatrně vyšroubujte pestíky. Vložte květiny do olejem vymazané formy.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Troubu připravte na horní a spodní ohřev na 180 °C.
Označit jako dokončené
3.
Připravte náplň
Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Parmazán nastrouháme najemno a vymačkáme šťávu z limetky. Vše smícháme s ricottou, muškátovým oříškem, solí a pepřem a tyčovým mixérem zpracujeme na hladkou hmotu.
Označit jako dokončené
4.
Naplňte a pečte
Ricottový krém opatrně naplňte do květů, stočte a pokapejte olivovým olejem. Pečte 20 minut a podávejte horké.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedlé květiny seženete v dobře zásobených supermarketech, v lahůdkářství nebo na trhu. Mějte oči na stopkách!
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.