Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy jsou italskou klasikou a opravdovou lahůdkou. V našem receptu je plníme lahodným ricottovým krémem, který se hodí ke sladké chuti květů s čerstvými bylinkami a špetkou limetky. Ať už jako předkrm s trochou ciabatty nebo jako příloha k vynikajícímu italskému hlavnímu chodu: Plněné cuketové květy stojí za vyzkoušení!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
8 květy cukety
200 g Ricotta
50 g parmezán
1 žloutek
1 limetka
8větviček petrželové natě
4PL olivového oleje
1 muškátový oříšek
sůl a koření podle chuti
Pomocníci
Tyčový mixér nebo mixér
Forma na pečení

Nutriční informace

317 kalorie
11 g sacharidy
26 g tuk
12 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si cuketové květy

Cuketové květy pečlivě opláchněte, osušte, mírně je ohněte a opatrně vyšroubujte pestíky. Vložte květiny do olejem vymazané formy.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Troubu připravte na horní a spodní ohřev na 180 °C.
Označit jako dokončené
3.

Připravte náplň

Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Parmazán nastrouháme najemno a vymačkáme šťávu z limetky. Vše smícháme s ricottou, muškátovým oříškem, solí a pepřem a tyčovým mixérem zpracujeme na hladkou hmotu.
Označit jako dokončené
4.

Naplňte a pečte

Ricottový krém opatrně naplňte do květů, stočte a pokapejte olivovým olejem. Pečte 20 minut a podávejte horké.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedlé květiny seženete v dobře zásobených supermarketech, v lahůdkářství nebo na trhu. Mějte oči na stopkách!
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF