Citronovo-bazalkový sorbet

Svěží a kyselý citron v kombinaci s čerstvou bazalkou má za následek chuťovou explozi, kterou jste určitě ještě nikdy neochutnali. Díky našlehanému bílku je sorbet stále krémový a vzdušný. Váš barevný letní sorbet, podávaný v obalených půlkách citronu, bude opravdovým poutačem pro oči.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
3 citrony bio
200 ml vody
1svazek bazalky
130 g cukru
1 vaječné bílky
Pomocníci
Zmrzlinovač
Mixér

Nutriční informace

298 kalorie
69 g sacharidy
1 g tuk
4 g bílkoviny

Postup

1.

Udělejte citronovou vodu

V hrnci dejte vařit vodu s cukrem a vařte 2 minuty. Citrony opláchneme v horké vodě a do cukrové vody nastrouháme kůru z jednoho citronu. zchladit tekutinu.
Označit jako dokončené
2.

Dokončete zmrzlinovou hmotu

Bazalku omyjeme, osušíme. Z citronů vymačkejte šťávu. Obojí spolu s cukrovou vodou velmi jemně rozmixujte tyčovým mixérem nebo mixérem.
Označit jako dokončené
3.

Zmrazte zmrzlinu

Zmrzlinovou hmotu necháme asi 20 minut zamrazit ve zmrzlinovači.
Označit jako dokončené
4.

Připravte

Půlky citronu zabalte a do každé naservírujte kopeček sorbetu.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF