Tuňák tataki

Dnešním předkrmem z našeho rybího menu je tuňák tataki se salátem z mořských řas. Tataki je japonský způsob přípravy masa nebo ryb To znamená, že se ryba (nebo maso) marinuje a velmi krátce opeče z obou stran při velmi vysoké teplotě. Tímto způsobem získáte na povrchu pikantní kůrku a maso nebo ryba jsou uvnitř křehké a syrové. V našem receptu podáváme tuňáka tataki se salátem z mořských řas, několika klíčky a wasabi. Udělejte dojem na své hosty a vyzkoušejte náš recept!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
250 g tuňáka na sushi
10 g čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
200 g salátu z mořských řas podle chuti
100 g klíčků ředkviček alternativa: čínské klíčky
5 g pasty wasabi podle chuti

Nutriční informace

245 Kalorie
41 g Sacharidy
4 g Tuky
17 g Bílkoviny

Postup

1.

Marinádu promíchejte

Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s chilli omáčkou, medem a limetkovou šťávou. Tuňáka opláchněte pod studenou vodou a osušte. V marinádě je uložte do chladničky alespoň na 30 minut.
Označit jako dokončené
2.

Opékání tuňáka

Rozpalte pánev a steak z tuňáka opékejte z obou stran po dobu 30 sekund.
Označit jako dokončené
3.

Podávání tataki

Tuňáka nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s klíčky a salátem z mořských řas.
Označit jako dokončené

Poznámky

Salát z mořských řas a klíčky seženete na dobře zásobeném asijském trhu

Napsat komentář