Fíkové galette

110 Minuten

snadné

8 Portionen

Nikdy předtím jste fíkovou galetku nepekli? Pak je nejvyšší čas se s ním seznámit. Galette – kulatý plochý koláč – je velmi univerzální. Vyrábí se ve sladké i slané formě. A tenhle umí obojí najednou. Díky smetanovému sýru a na tenké plátky nakrájeným fíkům vznikla chuťová kompozice, která nepustí. Vyzkoušejte ji a pochutnejte si na fíkové galetě!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g pohankové mouky
100 g másla
70 ml vody
1lžíce cukru
1lžička vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
4 fíky
80 g smetanového sýra
1lžíce medu
1špetka skořice
Pomůcky
Kuchyňský robot Volitelné

Nutriční informace

234 Kalorie
26 g Sacharidy
13 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Smíchejte mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr. Po troškách přidávejte máslo a těsto hněťte ručně nebo pomocí hnětacího háku kuchyňského robotu. Přidejte vodu a počkejte dokud nevznikne hladké těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte 40 minut chladit.
Označit jako dokončené
2.

Připravte fíky

Fíky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Označit jako dokončené
3.

Vyválejte těsto

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto o průměru přibližně 35 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Označit jako dokončené
4.

Přikryjte galetku

Na těsto rozetřete pudinkový krém s 3 cm okrajem. Obložte je plátky fíků a potřete medem a citronovou šťávou.
Označit jako dokončené
5.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní
Označit jako dokončené
6.

Upečte galetku

Okraje galetky přeložte, potřete trochou vody a posypte cukrem. Pečte asi 40 minut.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Jedna galeta představuje 8 kusů, tj. 8 porcí. Nutriční údaje se proto vztahují na jeden kus.
 Uložit jako PDF