Pstruh na grilu

Grilování pstruhů není čarodějnictví! Díky našemu jednoduchému receptu a svěží, pikantní marinádě bude tato celá ryba skutečnou ozdobou vaší příští grilovací party. Pstruha můžete připravit na plynovém grilu, ale tato křehká ryba je výborná i na grilu na dřevěné uhlí nebo elektrickém grilu. Máte chuť na další ryby a mořské plody? Pak se podívejte na všechny naše recepty v časopise!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
4 pstruzi připravení k vaření
2 bio citrony
1/4svazku koriandru
20 g čerstvého zázvoru,
2 stroužky česneku
1 bio limetka
1 červená paprika
sůl a pepř (podle chuti)
Pomůcky
Gril Pokud máte rošt nebo litinovou pánev, můžete rybu dokonale ugrilovat i na ní. Díky větší styčné ploše je kůže na všech místech křupavá.

Nutriční informace

226 Kalorie
1 g Sacharidy
9 g Tuky
36 g Bílkoviny

Postup

1.

Marinádu promíchejte

Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Chilli papričku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno. Koriandr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte vše dohromady, abyste vytvořili marinádu, a dochuťte ji solí a pepřem.
Označit jako dokončené
2.

Připravte ryby

Pstruhy opláchněte ve studené vodě a osušte. Citrony omyjte, z jednoho vymačkejte šťávu a druhý citron nakrájejte nadrobno. Pstruhy zvenku i zevnitř pokapejte citronovou šťávou a osolte a opepřete. Naplňte je plátky citronu, zalijte marinádou a uložte do chladničky alespoň na 1 hodinu.
Označit jako dokončené
3.

Rozehřejte gril

Předehřejte gril na vysoký přímý plamen.
Označit jako dokončené
4.

Pstruha ugrilujte

Pstruhy grilujte na grilu na přímém žáru asi 10 minut z každé strany (pokud se ryba přilepí ke grilu, položte pod ni fólii).
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF