Losos se zeleným chřestem
Losos se zeleným chřestem: Existuje recept, který se víceobjevuje se svěžestí a jarem? To si nemyslíme. Spolu s čerstvými bylinkami a několika cherry rajčátky je tento recept nejen rychlý a snadný, ale také velmi zdravý a poskytuje dostatek bílkovin. Ideální pro teplé dny. Vše se připravuje velmi jednoduše na pánvi a v troubě. Proč to nevyzkoušet na vlastní kůži?
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
600 g filet z lososa | |
400 g zeleného chřestu | |
200 g cherry rajčátek | |
8 stroužků česneku | |
4větvičky rozmarýnu | |
4větvičky tymiánu | |
2lžíce cukru | |
2lžíce olivového oleje | |
1lžíce balzamikového octa | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Zapékací miska |
Nutriční informace
473
Kalorie
19 g
Sacharidy
27 g
Tuky
38 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Chřest volně uchopte za oba konce a ohněte ho. Přesně tak se odlomí nejedlá, dřevnatá část. Rajčata omyjte, ryby opláchněte ve studené vodě a osušte. Česnek oloupejte a rozdrťte najemno. Bylinky omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní.
Označit jako dokončené
3.
Uvařte chřest
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte polovinu česneku, rozmarýn a tymián. Přidejte chřest a smažte ho asi 5 minut. Přidejte cukr, 2 minuty míchejte a dochuťte balzamikovým octem.
Označit jako dokončené
4.
Přidejte rajčata
Přidejte rajčata a za stálého míchání je 2 minuty smažte. Dochuťte solí a pepřem. Vše vložte do zapékací misky.
Označit jako dokončené
5.
Lososa opečeme
Na pánev přidáme zbylý olivový olej, česnek, rozmarýn a tymián a zahřejeme. Přidejte lososa a opékejte ho asi 3 minuty z každé strany. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
6.
V troubě
Pečte v troubě asi 10 minut, dokud rajčata nezačnou mírně vadnout.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.