Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období – v italštině se jmenuje quattro stagioni – je perfektní pizza pro nerozhodné. Jak název napovídá, je jednoduše rozdělená na čtvrtiny. Každá čtvrtka má jinou oblohu, takže pizza je nepřekonatelně rozmanitá. Mimochodem, mnoho lidí připravuje pizzu čtyř ročních období trochu jinak. Například s olivami a salámem. Co Vám chutná nejvíce?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2porce těsta na pizzu
2porce rajčatové omáčky
100 g žampionů
100 g artyčokových srdíček (ze sklenice nebo plechovky)
1/2 červené papriky
100 g vařené šunky
100 g mozzarelly
1lžička sušeného oregana
sůl a pepř (podle chuti)
Pomůcky
Pizza pec nebo pizza kámen Volitelný

Nutriční informace

718 Kalorií
100 g Sacharidy
17 g Tuk
37 g Bílkovin

Postup

1.

Rozehřátí trouby

Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvarujte kulaté a rovné těsto na pizzu. Předehřejte troubu na 220 °C na horním a dolním stupni ohřevu.
Označit jako dokončené
2.

Připrava ingrediencí

Žampiony a papriku umyjte. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na malé kostičky. Srdíčka artyčoků nechte okapat a v případě potřeby je rozkrojte napůl. Šunku nakrájejte na kostky. Mozzarellu okapejte a natrhejte na kousky.
Označit jako dokončené
3.

Obložení pizzy

Rajčatovou omáčku rovnoměrně rozetřete na pizzu. Navrch rozestřete mozzarellu a podle chuti ji dochuťte oreganem, solí a pepřem. Na každou ze 4 čtvrtek dejte jiné ingredience - artyčoky, žampiony, papriky a šunku.
Označit jako dokončené
4.

Pečení

Pizzu pečte v rozpálené troubě asi 10 minut, dokud není upečená podle vašich představ.
Označit jako dokončené

Poznámky

Ještě lepší je, když si pizzu upečete ve vlastní peci nebo na kameni na pizzu. Pokud máte správné vybavení, můžete ho nyní dokonale využít!
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF