Lososový burger
Lososové hamburgery jsou ideální, když na jaře poprvé vytáhnete gril. Čerstvý losos, pikantní wasabi dip, okurka a chřest jsou úžasně pikantní a lehkou změnou oproti těžkým hovězím burgerům a díky sezónním surovinám vám nabídnou skutečnou lahůdku. Další plus: příprava hamburgeru není složitá, a pokud je na grilování ještě příliš chladno, můžete vše stejně dobře opéct na pánvi. Chcete uspořádat opravdovou burger party? Pak doporučujeme také náš cheeseburger a vegetariánský halloumi burger!
Ingredience
Počet porcí
2 filety z lososa cca. 200 g, bez kůže | |
1 lžíce olivového oleje | |
1 lžíce medu | |
1 limetka | |
sůl a pepř sůl a pepř podle chuti | |
2 celozrnné hamburgerové housky | |
20 g másla | |
4porce wasabi dipu | |
4stonky zeleného chřestu | |
1lžíce citronové šťávy | |
4listy lollo rosso nebo jiného listového salátu | |
1/2 červené cibule | |
1/4 okurky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 Gril s grilovacím roštem |
Nutriční informace
1012
Kalorie
51 g
Sacharidy
62 g
Tuky
58 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava lososa
Lososa opláchněte ve studené vodě a osušte. Kůru z limetky nastrouhejte az limetky vymačkejte šťávu. Obojí smíchejte s olivovým olejem a medem, osolte a opepřete. Lososa marinujte alespoň 1 hodinu v chladničce.
Označit jako dokončené
2.
Na hamburger
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Okurku omyjte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemná kolečka Salát omyjte a osušte. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Ingredience na grilování
Chřest omyjeme a osušíme. Předehřejte gril s grilovacím roštem (nebo pánví) na střední teplotu. Na talíř (nebo pánev) dejte trochu oleje a lososa grilujte z obou stran asi 3 minuty (podle požadovaného stupně propečení). Cibuli a chřest smažte asi 5 minut ze všech stran. Housky nakrájejte na hamburgery, potřete je máslem a opékejte na řezné straně asi 30 sekund.
Označit jako dokončené
4.
Obložení hamburgerů
Housky potřete wasabi dipem. Spodní poloviny housek ozdobte salátem, chřestem, cibulí, lososem a okurkou. Přikryjte hamburgery horními polovinami a ihned si je vychutnejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.